sebenarnya resepi ni dah buat dan update kat instagram.. tu yang laju..ehee..
okkeh..ini pula coklat kek bebas gluten.. resepi ni dapat dari kawan group whatsapp.. :) nama dia reen..
Lpas bakar.. lapisan atas garing. Lama lpastu lembut. Tp still sedap.
Brownies:
2 cwn nasi
4 sudu bsr tepung jagung
1 cwn cocoa powder
1 1/4 cwn orcs
secubit garam
1 cwn minyak
2 biji telur
100 ml air suam(agak2)
kcg/kismis/choc cip
blend je semua.
bkr 40mins
Selepas dikisar
Kek coklat:
1 cwn cocoa powder
1 1/4 cwn orcs
secubit garam
1 cwn minyak
2 biji telur
100 ml air suam.
blend je semua.
untuk coklat kek, kita skip tepung jagung. mereka kata tepung jagung yang jadikan lapisan atas berkulit.. :)
No comments:
Post a Comment