Monday, 19 June 2017

Kerabu pucuk pegaga

Hari tu teragak sangat nak makan sayur. Cewahh..macam lama tak makan pula๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Kelmarin buat kerabu pucuk pegaga.. asalnya nak buat urap. Lepastu tiba tiba rasa leceh.. terus bertukar resepi๐Ÿ˜๐Ÿ˜




Kredit pada blog::: dapur kecil norul   ☺



Bahan2:
1 biji bawang merah dihiris
1 biji cili merah dihiris (kalau nak letak cili padi pon boleh)
1 mangkuk daun pegaga (dihiris nipis)
2 sudu besar kerisik
1 sudu lada hitam dikisar
50gm ikan bilis disangai dan ditumbuk
1 biji limau kasturi (diperah, ambil jus)
garam secukup rasa

Cara2
Gaulkan semua sehingga sebati di dalam mangkuk.
Siap dihidangkan dan dimakan dengan nasi panas.

No comments:

Post a Comment